Brasov International Film Festival & Market – Anunțarea juriului

Elisabetta Errani Emaldi

Riceviamo Gratiela Cujmir, Toronto, Brasov International Film Festival, e volentieri si diffonde.

Brasov International Film Festival & Market – Anunțarea juriului

Brașov, România – 18 Iunie 2012 – Brasov Film Center S.R.L. a anunțat astăzi juriul internațional pentru Brasov International Film Festival & Market (BRIFF). Acest eveniment anual va prezenta filme non-violente de lung metraj și va susține anul acesta prima sa ediție la Brașov, România, din 19 Iulie până pe 29 Iulie.

Într-o întâlnire privată cu membrii echipei, Daria Trifu, creatoarea și directoarea Festivalului, a numit juriul.

Membrii juriului sunt (în ordine alfabetică):

Pasted Graphic.tiff
Alexandra Epure – România
Actriță

Alexandra Epure s-a născut la Călărași. S-a mutat la București când a fost admisă la Facultatea de Sociologie a Universității București. A participat la show-uri TV, mici proiecte de film și alte evenimente artistice. Alexandra este una dintre gazdele documentarului, BRASOV, PROBABLY THE BEST CITY IN THE WORLD, a cărui premieră (în afara competiției) va avea loc pe 19 Iulie în cadrul Festivalului. Recent a fost aleasă să joace rolul principal în următorul film de lung metraj produs de Brasov Film Center, CONFESSIONS.

Pasted Graphic 1.tiff
Elisabetta Errani Emaldi – Italia
Scenaristă, poetă

Elisabetta Errani Emaldi s-a născut în Alfonsine, Italia. A studiat la Paris și în Londra. A călătorit în juriul lumii. A scris multe romane și scenarii. Câteva dintre titluri includ: ,,The Witch Queen of Orient Sun”, ,,The Common Artisans of Love”, ,,Sound of the Cry”, și ,,The Country of the Thousand Hills”. A câștigat multe premii literare internaționale. Subiectele narate în romanele și scenariile ei sunt bazate pe povești adevărate.

Pasted Graphic 2.tiff
Susan Johnston- USA
Profesor Emerit, Creatoare de filme, Judecător Emmy

Susan Johnston, nativă din New England, a lucrat mai mult de 5 ani cu Providence și Rhode Island Film Commissions. Când s-a mutat în Los Angeles, Susan s-a axat pe co-producția internațională, regie și dezvoltare TV. A colaborat în proiecte inovative cu compania ei de producție câștigătoare de premii, Select Services Films Inc.. Clienții companiei ei includ ABC Family Channel, NBC/Universal, Fox, Kaiser Permanente, NATPE și reporterul Hollywood-ului, Fred Silverman.
Susan a devenit cunoscută în ultimii ani ca un producător deschizător de drumuri în media. Înainte de a lansa Festivalul de Film New Media, Susan Johnston a ajutat la crearea a încă 3 festivaluri de film, unul dintre ele fiind acum acreditat de Academie.

Pasted Graphic 3.tiff
Doru Munteanu – România
Jurnalist, scriitor, producător de film și TV

Doru Munteanu s-a născut la Sibiu și trăiește în Brașov. Este un binecunoscut prozator, eseist, istoric şi critic literar, preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Braşov şi membru în Consiliul de conducere al Uniunii.

Are o activitate prodigioasă ca jurnalist în presa scrisă şi audio-vizuală, ca redactor, director de publicaţii, realizator de programe T.V. şi documentare.

Fire creativă şi dinamică, s-a implicat mereu în proiectele culturale ale comunităţii, care, poartă într-o bună măsură, amprenta personalităţii sale şi cum spun despre el cei care îl cunosc, este „o instituţie în sine”.

Pasted Graphic 4.tiff
Bruno Pischiutta – Canada
Regizor de film, scriitor, producător
Consultant artistic al Festivalului

Italian de origine, Bruno Pischiutta trăiește și lucrează în Canada din anii ’80. Este cunoscut pentru filmele sale non-violente și cu social conștiente. Ultimul său film de lung metraj, PUNCTURED HOPE, a fost nominalizat de Societatea Politică de Film (in Hollywood) ca ,,Cea mai bună expunere in film” și ,,Cel mai bun film despre drepturile omului” în anul 2009, alături de filme precum: AVATAR de James Cameron, INVICTUS de Clint Eastwood și INGLORIOUS BASTERDS de Quentin Tarantino.

Câțiva dintre sponsorii și partenerii Festivalului includ: Primăria Brașov, Teatrul Dramatic Sică Alexandrescu, Club Kasho, Film Finance Awards 2012, Festivalul de Film New Media, Restaurant Ambasador, Casa Kermany & Dino, Turist.info, MediaGraf, Linx, Revista 24-FUN, Klopman, Cerbul Carpatin, Hotel Intercontinental București, Agenția Simply Travel, Club Downtown, Liceul de Arte Hans Mattis Teutsch, Compania de zbor Tarom, Transilvania Expres, Monitorul Expres, Manifest Național, Hotel Ramada, Turist-transfer.com și Transporttaxi.com.

Brasov Film Center S.R.L.
Publicist în Relații Media
D-na Grațiela Cujmir
Email: [email protected]
Tel: (011) 40.723.124.622

This entry was posted in arte, attori, autori, cinema, cinema festival, Eventi, Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Brasov International Film Festival & Market – Anunțarea juriului

  1. Grazie belle Principesse,
    siete veramente due Angeli Meravigliosi.

    Con stima ,
    Elisabetta

  2. alessia e michela says:

    A te, Elisabetta, grazie a te.